Fra BibelenJesaja 49, 22

Så sier Herren Gud: Se, jeg løfter hånden for folkeslag og reiser mitt banner for folkene. De kommer med sønnene dine på armen, og døtrene dine bærer de på skuldrene.

 

   Aktiviteter

 

Et folk fra Nord


Kerygma Norge sommeren 2011

”Vær ikke redd! Det er flere som er med oss.”
2 Kong 6,16

Kerygma er gresk og betyr proklamasjon, en kunngjøring som en konges embetsmann uttaler. Ordet blir brukt i NT om å forkynne eller bringe budskap (Rom 16,25, Tit 1,3). Vi forkynner Jesus, også gjennom Banner.  Vårt Kerygma handler om hva Gud gjør og kommer til å gjøre.


Kjære venner i Kristus.
Vi opplevde Herrens tiltale 30.07.11 --da vi var på Gotland, Sverige etter angrepet på Norge:
Herren har løftet sitt Banner over Norge. Et stort satansk, dødelig angrep ble hindret av en hærskare av Guds egne engler. De var i Oslo og på Utøya, som de var ”den 11. september” i USA.

Angrepet i Norge var nøye planlagt. Ondskapen hadde fått kjøtt og blod. Målet var å ramme tidligere statsminister Gro Harlem Brundtland, Arbeiderpartiet og drepe flest mulig. Men Guds engler var også på plass. Noen kristne fikk bilder på at en stor engleskare ble sendt til Norge. Media har også formidlet at det ikke hadde gått helt etter gjerningsmannens plan, at han hadde blitt forhindret og forsinket. Videre eksploderte bomben etter at mange hundre hadde forlatt regjeringskvartalet og de omkringliggende hus. I tillegg hadde gjerningsmannen 2 bomber til, som av ukjente grunner ikke ble detonert. Han ankom Utøya forsinket, da Gro Harlem Brundtland allerede hadde forlatt øya og ungdommene var spredt utover området.  For da Gro fikk høre om bomben i Oslo, avbrøt hun møtet med ungdommene og reiste øyeblikkelig til Oslo. På Utøya, da politiet med spesialstyrke nærmet seg mannen, kastet han uventet fra seg våpenet og overgav seg. Flere av de som ble skudd på øya, overlevde mirakuløst. Mange hardt skadde har fått berget livet på sykehusene. Det er og var engler med den 22 juli.

Noen forteller de så regnbuen over Utøya den dagen da redningsmannskapet avsluttet søket da alle omkomne var funnet. Gud står fast ved sine løfter. Han var på ulykkesstedene (og er der fortsatt).

Regjeringen og statsminister Stoltenberg har gått meget viselig frem og holdt folket samlet. Mange ute i verden har undret seg over det som har skjedd i Norge etter den22 juli. Kronprins Håkon sa at gatene var fulle av kjærlighet. En forunderlig bølge av kjærlighet, omsorg og medfølelse omsluttet og omslutter fortsatt redningsarbeiderne, heltene, de rammede og deres pårørende. Hatet ble vendt til tristhet, torner ble til blomster.

Uten Gud hadde regjering, politi og helsepersonell stått maktesløse. Da kunne mange hundre flere vært drept i Oslo, og da hadde også Gro Harlem Brundtland med flere hundre ungdommer vært døde, og mange flere hadde vært skadde. Uten Gud hadde gatene vært fulle av hat, sinne, et mørke hadde kommet over landet vårt, og døden og ondskapen hadde fått makt.

Marianne SandvikMarianne Sandvik ( 16 år) var søster til vår svigersønn, var en av ofrene på Utøya. Hun ble begravet i Stavanger domkirke 4. august. Det ble en verdig, men tung begivenhet. Vi var der sammen med Eivind (vår sønn) og hans Elisabeth. Vi satt sammen med Mariannes foreldre, søsken, Espen og Miriam. Pappaen hadde en god minnetale, men var preget av hendelsen. Mammaen og den eldste søsteren bar på en bunnløs sorg. Miriam sang ” How He loves us.” En sterk sang, med en sterk Jesus-budskap, som trengte igjennom sorgen. Gro Harlem Brundtland, som var hovedmålet for terroraksjonen, holdt en gripende tale. Hun ble også med ut til kirkegården, til gravstedet. Hun sa hun husket Marianne fra Utøya. Etter jordfestelsen ble det et enkelt minnesamvær for de nærmeste. Der fikk Espen og Miriam vitnet for familien. De fortalte om at Marianne var med dem på Impuls-møte i IMI kirken tidligere i vinter. Sangen ”How He loves us” ble viktig for henne og hun sang den selv flere ganger, bl.a. når hun gikk til skolen.
Marianne Sandvik (16) fra Hundvåg var blant de
savnede etter tragedien på Utøya. Hun ble som den
sist savnede person funnet i vannet ved øya.
Marianne var søster til Elisabeths og Lars svigersønn.
Foto: Privat

Les/se begravelsen her:
http://www.aftenbladet.no/lokalt/stavanger/-Vi-har-mistet-verdens-beste-datter-2845494.html

Gud var her den22 juli, og har spart Norge for en stor katastrofe. Men Han var også hos ofrene da det skjedde. En kvinne i bønn utenfor Oslo domkirke noen dager etter 22. juli fikk se en 3 meter høy engel som talte: ” Vær ikke lei dere. Mange av de som dere sørger over, er hjemme hos meg i himmelen”. Flere flokket seg rundt kvinnen Gud, da de skjønte at hun hadde et syn.
Gud er hyrden som leter etter bortkomme sauer. Lik en far som ser etter sine bortkomne sønner og døtrer, slik lengter Gud etter sine kjære barn. Gud besøker Norge. Som vår himmelske Pappa kaller Han på oss alle: ”Kom til meg, alle dere som strever og bærer tunge byrder, så vil jeg gi dere hvile.”        

SORGEN SKAL VENDES TIL GLEDE!
BØNN