Fra BibelenJesaja 49, 22

Så sier Herren Gud: Se, jeg løfter hånden for folkeslag og reiser mitt banner for folkene. De kommer med sønnene dine på armen, og døtrene dine bærer de på skuldrene.

 

   Aktiviteter

 

Et folk fra Nord

Rapport fra lovsang.no sin konferanse 19.-21. feb. 2010

Danserne og flaggerne har sin egen nettverkssamling under lovsang.no sin konferanse. Les rapporten her

Publisert: 12.03.2010 fra Anne Cathrine Dale - www.dansforjesus.no

Den 19.-21. februar var 80 lovsangere samlet i IMI.-kirken i Stavanger. Det var lovsang.no sin årlige nasjonale nettverkskonferanse. Lovsang.no er et relasjonelt nettverk av mennesker som er engasjert i lovsangstjeneste. Nettverket er for både lovsangere, musikere, dansere, teknikere etc. Til nå har nettverket vært preget av lovsangsledere og musikere. De møtes en gang i året til en nasjonal samling for å bygge relasjoner, ha åndelig fellesskap og støtte hverandre i tjenesten. Det finnes også lokale nettverk flere steder.

Denne gangen var DansforJesus med på samlingen og satte sitt preg på helgen.

Det var første gang DansforJesus inviterte nettverket sitt på et arrangement. På lørdagen hadde vi en egen nettverkssamling og ellers var vi med på fellesprogrammet.

Helgen var naturlig nok preget av mye lovsang og tilbedelse. Fra første stund bar også møtene et sterkt preg av Den Hellige Ånds nærvær med mye profetisk/ spontan musikk, profetiske ord og dans/flagg.

Fredag kveld fortalte Ruth Iren Grimstad hvordan hun hadde samlet en gjeng med lovsangere for å be, lovsynge og faste for hjembygda si – Ørnes i Nordland. Dette hadde ført til et åndelig gjennombrudd på stedet. Lovsang er et viktig redskap for Gud til å bringe åndelig gjennombrudd og vekkelse i Norge!

Lørdag morgen delte Thomas Wilhelmsen om sin lovsangstjeneste i Impuls og hvor viktig det er at lovsangsledere engasjerer seg i forhold til sosial urettferdighet.
Etter lunsj var det tid for en egen nettverkssamling for DansforJesus. Vi var 21 stk på samlingen. Samlingen begynte med at Anne Cathrine Dale fortalte om hvordan Gud har møtt henne gjennom spontan dans i en fysisk helbredelsesprosess de 4 siste årene og ledet henne til å være med og starte opp et nettverk for kristne som driver med dans/bevegelse. Sammen med henne har også Maria Lunde og Hilde Olsson vært med og startet nettverket. Hun understreket viktigheten av at nettverket er noe Gud har startet opp, vi er bare med på det Han gjør. Derfor har det vi gjør først og fremst åndelig fokus.

Videre hadde vi en runde der alle delte litt om seg selv. Flere kunne fortelle sterke vitnesbyrd om hvordan Gud har kalt de til å tilbe Han med dans selv om de hadde lite erfaring med dans fra før og hvordan dette fører til frigjøring på viktige områder i livet. Flere var også kommet fordi de var nysgjerrige på dette med flagg og dans og ønsket å lære mer.

Lars GodmanMed på samlingen var også Elisabeth og Lars Godman. Lars har vært prest i den Norske Kirke, men la fra seg prestekappen da han ble kalt inn i en tjeneste med bannere sammen med ektefellen. Dette skjedde gjennom at Elisabeth møtte dans og flagg på svensk Oas (tilsvarende Oase i Norge) og ble sterkt grepet av dette. Sammen driver de en tjeneste med bannere. De reiser rundt og har seminarer og deltar på konferanser med sine bannere. Bannere er det Bibelske begrepet, derfor bruker de det framfor ordet flagg.

Lars forteller at i den Norske Bibelen er dessverre en del gått tapt i oversettelsen når det gjelder bannere. Bannere er faktisk nevnt flere ganger enn dans. Israelsfolket brukte aktivt bannere feks i krigføring. Hver familie og stamme hadde sitt eget banner. Vi finner noe av dette igjen i dagens kulturer med flagg/bannere knyttet til feks institusjoner og nasjoner. Videre forteller Lars at det er kraft og salvelse i bruk av banner. Det er derfor viktig å følge Den Hellige Ånds ledelse i hvilket banner vi velger. Staven som vi har banner på, kan videre symbolisere Guds utstrakte hånd, som i Bibelfortellingen i 2. Mosebok kapittel 17 der Israelsfolket vinner over amalekittene fordi Moses (som representant for Gud) strekker hånden opp/ ut over kampstedet.


Eivind og Elisabeth GodmanEivind og Elisabeth Godman (Lars og Elisabeths sønn og svigerdatter) spilte, sang og leste fra Bibelen mens alle fikk prøve bannere. Noen hadde aldri prøvd dette før og syntes det var en sterk opplevelse. Elisabeth kalte også frem alle mennene og viste noen bevegelser de kunne gjøre med staver. Det var mennene som gikk foran med bannere i israelittenes tid, og menn er derfor også nøkkelpersoner i tjeneste med bannere i dag.

Til slutt på nettverkssamlingen brukte vi en del tid på å be for hverandre. Elisabeth viste hvordan vi kan be for hverandre med å legge bannere over skuldrene eller over hodet til den vi ber for. Det var en sterk opplevelse for flere.

Lørdag kveld talte Mary Vorrath som var på besøk fra Texas, der hun leder ”School of Worship” på Honor Academy, Teen Mania. Hun har fått et kall til å være med og hjelpe Norge i Lovsangstjenesten. Hun understreket betydningen av at når vi er med i en lovsangstjeneste så er det utrolig viktig at vi lever et rent liv fordi folk ser opp til oss. Hun snakket også om dette med janteloven, at vi er bundet av dette i Norge og hvor viktig det er at vi kjemper mot janteloven og det den representerer. Elisabeth Godman fremførte også en dans lørdag kveld til sangen ”You raise me up”.

Søndag formiddag hadde Jan Honningdal tale. Han snakket om at hver gang vi lovsynger så bygger vi et hus, og at Gud flytter inn i huset. Et nøkkelvers i lovsang er Sal 22,4 – Men du er hellig du som troner over Israels lovsanger. Hva Gud gjør i huset sitt kan ofte bryte med våre forestillinger, men Han gjør som Han vil fordi Han er Gud og det er Hans hus! Videre snakket Jan om at når vi lovsynger og tilber så legger vi vekter på en vektskål som blir tyngre og tyngre og som til slutt vil vippe sånn at det blir et åndelig gjennombrudd i Norge. Vi er nå i siste fase av denne utviklingen og det er ikke lenge til det blir et gjennombrudd. Han og kona vil framover bruke tid på å få fram unge lovsangere/musikere og vil invitere dem hjem til seg på weekender. Dansere får også være med!

Videre kalte Lars Berg (møteleder) fram danserene og flaggerne. Han sa at for noen år siden var det lovsangere og musikere som gikk foran og møtte mye motstand. Mange stilte spørsmål ved hvorfor ting måtte gjøres på den og den måten og lovsangslederne var ikke særlig populære. Nå er lovsangslederne og musikerne virkelig de som får respekt for de de driver med og faktisk kan begynne å ta betaling også! Lars forteller videre at nå er det danserene og flaggerne sin tur til å gå foran å være plogspiss. Nå er det oss folk ser rart på, og ikke forstår hva vi driver med. Han ville derfor at alle musikerne og sangerne skulle komme fram og be for danserne og flaggerne og tjenesten vi står i. Til slutt feiret vi nattverd sammen før alle reiste hver til sitt
.


Nedenfor følger noen vitnesbyrd fra helgen:


NN, musiker:

”Jeg er svært glad i både banner og dans under lovsang. Jeg elsker å få inn fargene og se på når mennesker uttrykker sin kjærlighet til Jesus eller et budskap fra Gud gjennom dans. Noen ganger opplever jeg det sterkere enn andre ganger.
Jeg var veldig happy med at dere var med på samlingen under helgen. Jeg håper det er med på å gi dere en følelse av samhørighet.
For meg gjorde dere lovsangen rikere og dypere under helgen. Litt kaos innimellom gjør meg ingenting. Neste år håper jeg vi forbereder møtelokalet slik at dere får bedre plass.

For meg er det mer enn nok at det bare foregår flagging og dansing, det behøver ikke være noen spesiell stor åndelig eller profetisk opplevelse for at jeg skal sette pris på det. (som med sanger også) Men konkret husker jeg første gangen jeg så hun danske med de to blåaktige lette bannerne, det gjorde et inntrykk i min ånd og løftet min tilbedelse.
“You raise me up” med Elisabeth var herlig! Det spiller på andre strenger i min sjel og større deler av meg klinger med i tilbedelsen av Jesus.

En gang under lovsangen kom Lars bort til meg, la et gullbanner over skuldrene mine og sa noen ord. Det var fine ord, men i utgangspunktet føltes det veldig unaturlig og spesielt å holde fast i gullbanneret på meg. Det kostet meg mye. “Hva vil de andre tenke nå?” “Ser ut som om jeg blir kronet og hyllet, dette blir vel helt feil oppfattet?! Hvis jeg holder fast i dette og tar i mot dette, vil mange sikkert tenke at jeg tror at jeg er noe mer enn de andre her. “Den store lederen” liksom...” Da banneret falt av på den ene siden, kunne jeg enkelt vært ferdig med det, men jeg valgte å ta det opp og ta det rundt skuldrene mine pånytt og holde det der ganske lenge (syntes jeg). Jeg kjente at Gud gjorde noe med meg som jeg ville ha uansett hva andre måtte tenke. Jeg opplevde at Gud sa: Jeg kroner ditt hjerte! Du er min verdige sønn! Det var et viktig valg for meg å stå og skinne i verdigheten som Guds barn uten frykt for at noen ville oppleve at jeg hevet meg over dem. Jeg må våge å skinne i at Gud elsker meg selv om mange rundt strever med å føle at Gud elsker dem.”


NN, danser/flagger:

"Helt supert å få lov å prøve seg med flagg uten at man fikk veldig stor oppmerksomhet på det. Har aldri prøvd det før. Det føltes helt naturlig at dette er en av uttrykkene som vi lovsangsledere kan benytte som en del av tjenesten vår.
Brukte det i forbindelse med at jeg bad over gruppen. Forbauset over hvor mye lettere det ble å flyte i forbønnstjeneste mens jeg flagget.
Skal nok være mer frimodig neste gang det står flagg til fri benyttelse. Det er forresten et bra tips. At det står flagg til rådighet slik at barn og voksne kan få flagge hvis de ønsker det."

"Det var en rigtig stærk weekend for mig. Jeg kom og var stresset og havde svært ved at finde Gud i lovsangen. Jeg sagde til Gud: Hvis det skal være anderledes, må du gøre det! Og det gjorde han! Den profetiske lovsang om at se op på Jesus rørte mig virkelig, og fik mig til at se væk fra min egen vantro. Jeg kunne bare stå nede bagved med udstrakte arme og opleve at Gud omsluttede mig!"

Det var også stærkt at komme op foran og danse med mit Jesus-flag over forsamlingen. For mig, var det en bøn for dem! og det er stærkt at få lov til at bede for andre på denne måde.
I torsdags var vi samlet i dansegruppen i min kirke, og de sagde, at de kunne mærke at jeg bar glæden med mig hjem."


NN, kantor:

"Jeg opplevde helgen som sterk og god, og fikk knyttet nye kontakter og fikk nye venner, - flott! Jeg er enig i at Jans undervisning var veldig fin. Og det hun amerikanske jenta fra Teenmania kom med, var sterke saker, - og den profetien som kom fredag kveld om lovsangernes viktige rolle i utbredelsen av Guds rike. Jeg er takknemlig over at Gud har kalt meg til å være med i dette.

For meg ble det veldig spesielt og sterkt å få være med å lovprise den treenige Gud med farger, jeg som beskjeftiger meg absolutt mest med tonene, siden jeg er kantor. Jeg har aldri før brukt banner/flagg på den måten og gjør det gjerne mer. Elisabeth Godman hadde en nydelig dans foran oss. Men jeg skulle ønske at det også hadde gått an å bære banner og danse mellom noen av stolradene! Ellers: for meg ble det sterkt å feire nattverd på søndagen, - Jan forrettet på en forbilledlig varm og inderlig måte.


NN, danser/flagger:

"Jeg synes det var dejligt og være sammen, og opleve lovsangere, dansere og bannere virke sammen. Jeg synes den første aften, hvor dansere og bannerbærere kom frem og fyldte rummet omkring lovsangerne og forsamlingen var meget stærk. Lovsangere og bannerbærere var SÅ parate oplevede jeg, og tilbedelsen blev så meget smukkere. Jeg tror lovsangere og dansere har en stor plads i Guds hjerte. Ikke bare til og danse nederst i salen. Dog skal det selvfølgelig foregå i orden....
Jeg glæder mig til og opleve flere samlinger som disse, og lignende bryde frem.
Jeg er blevet meget opmuntret til og bruge mit banner. Gennem at møde jer andre, som bruger bannere, og gennem profetisk ord fra en dame på konferansen. Da jeg er den eneste som bruger banner, der hvor jeg kommer i kirke, betyder opmuntringen og forbindelsen til jer andre bannerbrugere rigtig meget. Jeg har netop brugt bannerne idag i women aglow i København. Jeg oplevede selv Guds nærvær meget stærkt, og det blev bekræftet, da en kvinde fortalte, hun sad lige i nærheden af, hvor jeg brugte bannerne. Hun oplevede himmelen ligesom åbnede sig p.g.a. mit brug af bannerne. Ære til Gud:-)"